Proposta 2018

PERILL DE FUGA

En les coordenades espai-temps on ens ha tocat viure, assentades sobre les arrels del mite del progrés, la virtualitat és el plat del dia: comprem, treballem i ens comuniquem a distància. Però, i si substituïm aquest “a distància” per un “amb distància”?

Comprem menjar que no fa olor, tenim amistats sense tacte i treballem sense compartir el context. Aquesta distància que ens fa perdre matisos ben valuosos, si la transportem a l’àmbit de l’educació, de seguida ens adonem que parlem de les coses sense les coses, facilitem conceptes sense experiència on la ment s’ocupa, però el cos no sent res. Ja ho plantejava Magritte al 1929, amb la seva Traïció de les imatges, que un objecte no és la seva representació. Si la pipa és la pipa, el seu retrat queda tant curt al seu costat, tan minso, tan allunyat del què és una pipa… ni olor, ni tacte, ni sabor.

En una societat mancada d’esperit, amb el batec perdut, és importantíssim que recuperem la sensació per despertar l’interès, la motivació. Prou de virtualitat, d’irrealitat, de falsedat. Necessitem veritat, autenticitat, sentir, experimentar, tocar, flairar, degustar, i submergir-nos en la vida i no en la seva representació.

En l’època on gairebé podem ser a tot arreu menys aquí i ara, en l’època on som convidats permanentment a sortir, a fugir, a connectar-nos enfora, el que és una novetat, un repte i gairebé una innovació, és quedar-se, és experimentar el cada dia, és connectar-se endins.

Des de l’Inspira, doncs, us convidem a minimitzar el risc de fuga, a canviar el “tenir” pel “ser”, a substituir el “veure” pel “viure” i, empoderats des d’aquí, generar experiència d’una vida plena, interessant, motivada i sensible que aboqui els nostres infants a créixer sentint, amb autenticitat, i no amb fuga.

6

 

4

 

 

Anuncis